Gyerekeknek is

Masszázs gyerekeknek


A masszázs nem csak a felnőttek kiváltsága lehet. Sőt! Mint, minden egyéb más hasznos dolgot, ami az egészségünket szolgálja, a legjobb gyermekkorban elkezdeni. Ilyen például az egészséges táplálkozás, rendszeres mozgás és a környezetvédelem. Még azoknak a szülőknek sem jut eszükbe a csemetéjüket masszírozással kényeztetni, akik rendszeresen élnek vele. Ugyan olyan fontos és hasznos dolog csecsemőként és fiatalként is, mint felnőtt korban. Nem csak rehabilitációként gyógyításra és a fájdalom csillapításra alkalmas, hanem prevencióra is. A cél az, hogy a megelőzésre fektessük a hangsúlyt, ne is adjunk esélyt a betegségek kialakulására.
Már gyermekkorban pótolhatjuk masszázzsal a mozgáshiányt, így nem lenne annyi túlsúlyos kamasz. Vagy éppen előkészíthetjük a szervezetet a sportolásra vagy annak levezetésére. Az természetes, hogy az élsportolókat minden edzés után egy gyúró veszi kezelésbe, de a rendszeresen sportoló gyerekekre senki nem gondol. Az ő szervezetük és izomzatuk is meg van terhelve, sőt még csontozatuk is fejlődésben van.
Mostanában a már szinte népbetegségnek kikiálltott hiperaktivitás kialakulását is el lehetne kerülni vagy éppen kezelni a tüneteket masszázzsal. A kezelés jótékony hatásainak következtében a szervezet megnyugszik, lelassul, relaxált állapotba kerül és az izomzat is ellazul.Ezenkívül a különböző ortopédiai ( lúdtalp, bokasüllyedés ) és mozgásszervi megbetegedéseket is meg lehet előzni.