Lúdtalpbetét készítés

Számítógépes lúdtalpbetét készítés

és gyógypapucs értékesítés


A személyre szabott talpbetét egy úgynevezett podoscoop és egy számítógépes program segítségével készül. A talpi nyomástérkép alapján a Podiart Kft szakemberei megtervezik és elkészítik az Ön lábára személyre szabottan kialakított lúdtalpbetétet. A cég több, mint 20 éve fejlesztette ki saját szabadalmát és két alkalommal megkapta már a "Magyar Termék Nagydíj" elismerést is.


A könnyű, rugalmas talpbetét kizárólag természetes és bőrbarát anyagokból készül. Eredményesen használható bőrkeményedések és sarkantyú kezelésében valamint a bütyök és a kalapácsujj kialakulásának megelőzésében.


Talpbetét fedőrészének anyag típusai:

  • Bőr talpbetét
  • Microfiber talpbetét: 3 színben
  • Polifoam talpbetét
  • Textil-sport talpbetét: foci, futó, kerékpáros

Talpbetét talpi részének anyag típusai:
  • Bőr
  • Polifoam
  • Noen-gerinckímélő

A talp lenyomata megmutatja a rossz statikai állapotot. A belső szervek idegvégződései megtalálhatók a talpon, így a nem megfelelő terhelés miatt az érintett belső szerv és működése is károsodhat. Ezért a lúdtalpbetét a szervi problémák megszüntetésében is komoly szerepet játszik.

A talpfelvétel folyamata:

1) Adatlap felvétele: melyben rögzítjük aktuálisan fennálló problémáit,      fájdalmait

2) A kép rögzítése: a páciens mezítelen talppal feláll az 500 kg teherbírású dobogóra, ahol azonnal rögzítjük a felvételt. A nyomástérkép mellett a digitális felvétel 3D formában is megjeleníthető és a tér 3 irányában elforgatható.


A Podiart Kft által gyártott női és férfi papucsok is megvásárolhatók, melyek sajátossága az ortopédiailag kialakított fazon mellett, hogy kivehető talpbetétjének köszönhetően saját lábára készült egyedi lúdtalpbetétjével tudja viselni.