Talp reflexológia

Talp reflexológia

A talp idegellátása rendkívül gazdag, több, mint 70.000 idegvégződés található rajta. Ezek az idegvégződések összefüggésben vannak szerveinkkel, ezért a talpmasszázs alkalmas arra, hogy rajta keresztül az egész szervezetet kezelni tudjuk.

A reflexterápia egy olyan természetes gyógymód, amely a talp reflexpontjainak kezelésén, ingerlésén, masszázsán, nyomásán keresztül fejti ki hatását. A fizikális-manuális ingerek hatására beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa. A stimulálás hatással van a belső szerveken kívül a központi idegrendszerre, a vérkeringésre és a nyirokkeringésre is, ezáltal segíti a salakanyagok távozását is.Talpunk megfelel testünk térképének, minden szervnek megvan a pontos kivetülési pontja, zónája. Az egyes reflex pontok érzékenysége jelzi, hogy a hozzá tartozó belső szervben funkcionális zavar, vagy már kialakult betegség jött létre. Különböző masszázstechnikákkal az alul működő szerveket tonizálhatjuk - erőteljesebb működésre ösztönözhetünk -, a túlműködő szerveket pedig szedálhatjuk, azaz visszafoghatjuk a működését.

A reflexológia nem csak kezelésre, hanem állapotfelmérésre, góckutatásra, prevencióra és rehabilitációra is alkalmas, ezen kívül kitünő kiegészítő terápiája számtalan orvosi kezelésnek.


Kezelés menete:

A talp-reflexológusi tevékenységemmel a szervezet öngyógyító programjának megvalósulásához nyújtok segítséget.

A masszázs minden esetben a vendég aktuális állapotához igazodva történik, kész sémák nélkül. Hagyom, hogy a vendég "kibeszélje" magát, s ezeket az információkat is beleépítem a kezelésbe, vagy hagyom, hogy teljes elengedésben és némaságban átadja magát a masszázs folyamatának.

Ugyanakkor a masszázsnál az elsődlegességet mindíg a kiválasztó szervrendszerek élvezik, ezután következik a keringés,- és nyirokrendszer, majd a belső elválasztású mirigyrendszer és a többi rendszer. Sosem zónákban, hanem mindig rendszerekben gondolkodom, és figyelembe veszem a kínai rendszert is. ( pl.: tüdő-vastagbél kapcsolat )


A kiválasztó rendszernél mérlegelem a máj és a vese terhelhetőségét, és nem egyszerre, hanem vissza-vissza térve kezelem ezeket a területeket.

A talpon lévő mikroterületeken keresztül nem csak információkat lehet szerezni, hanem rajtuk keresztül hatni is lehet a szervezetre, azaz elő lehet segíteni az öngyógyító képesség kialakulását és a megbomlott harmónia helyreállítását.

Hangsúlyozom, hogy az információ, amit a mikroterületekről kapni lehet, nem azonos az orvosi diagnózissal, azt nem helyettesíti, de bizonyos összefüggésekre felhívja a figyelmet, mint ok-okozati összefüggés.

A talp-reflexológia kezeléssel nem függőséget szeretnék kialakítani, a kezelés az öngyógyító program része!Masszázs  Időtartam  Ár  5 alk. bérlet 

 10 alk. bérlet 

Reflexológia

 

30 perc  8000 Ft   Ft  Ft